fbpx

Elektronica recycling

Elektronica recycling

Uw oude computers (-onderdelen), mobiels, tablets of laptops zijn geld waard. Gooi uw kapotte of afgedankte elektronica niet weg. Wij geven er een eerlijke vergoeding voor.

Wat zijn afgedankte computers, laptops, printplaten en andere apparatuur waard?

De prijzen hangen af van de elementen die in de apparaten zitten. Over het algemeen zitten in oudere apparatuur, -computers en -printplaten meer dure elementen en zijn daarom ook meer waard. Daarnaast zijn de prijzen afhankelijk van de koersen van deze elementen, zoals AG (goud) en CU (koper). Wij maken zoveel mogelijk onderscheid in soorten en kwaliteiten, zodat wij u een passende vergoeding kunnen garanderen! U kunt de actuele prijzen van computers en onderdelen hier vinden. Vanaf 1 april 2023 nemen wij ook koelkasten, koelingen en vriezers in. Hier krijgt u echter geen vergoeding voor.

Wat gebeurt er verder met de afgedankte elektronica?

Als er genoeg voorraad is worden de soorten in containers per vrachtwagen afgevoerd naar een locatie die gecertificeerd is om de apparaten te shredderen. Een shredder hakt de apparaten in stukjes en deze stukjes worden uit gesorteerd door zeefinstallaties, magnetisme, sensor-techniek en handmatig na sorteren. Uiteindelijk worden de stukjes van verschillende soorten afgevoerd naar halffabricaten die er nieuwe halfproducten van gaat maken. Zo wordt zoveel mogelijk van uw oude elektronische producten hergebruikt.

Kom in contact. Maak direct een afspraak!